www.riool-ontstoppen.nl Handige informatie over het ontstoppen van uw riool
 • Riool ontstoppen : je ontkomt er niet aan

 • Goed rioolontstoppingsbedrijf: waar moet je op letten ?

 • Verstopt riool aanpakken

 • Gootsteen ontstoppen met chemische middelen is niet verstandig

 • Doe het eenvoudig zelf : de badkamer ontstoppen

 • Ontluchting van het riool: hoe werkt dat ?

 • Riool beluchter : wat is het en wat doet het

 • Riool geur : hoe kom je er van af?

 • Rioolafschot: wat het is en waarom het zo belangrijk is

 • Waar komt rioolstank vandaan?

 • Wat is de functie van de terugslagklep in het riool?

 • WC & Riool: wat is belangrijk om in de gaten te houden?

Doe het eenvoudig zelf: de badkamer ontstoppen

Advertenties

Er is een aantal dingen dat u zelf kunt doen indien u geconfronteerd wordt met een verstopping in de badkamer. Het is sowieso de moeite waard om zelf te proberen een badkamerverstopping op te lossen aangezien het geruime tijd kan duren eer er een professioneel rioolontstoppingsbedrijf bij u voor de deur staat.

Zeker een badkamer is vervelend aangezien het om een essentieel onderdeel gaat van het dagelijkse leven en een paar dagen niet douchen is toch behoorlijk vervelend.

Het eerste wat u dient na te gaan of de verstopping zich daadwerkelijk alleen in de badkamer bevindt of dat het op een andere plek zit. Dit doet u door eenvoudigweg te testen: u kijkt of het toilet op de benedenverdieping goed doorspoelt of de wasbak van de keuken goed doorspoelt, of het waswater van de wasmachine goed wegloopt e.d.

Loopt het water in meerdere onderdelen van het sanitaire systeem van uw woning niet weg ? dan heeft u waarschijnlijk geen verstopping in uw badkamer, maar is er meer aan de hand

Advertenties

Een veel voorkomend euvel is het zogenaamde afscheuren van de riolering aan de gevel in verband met het verzakken van de grond buiten de woning. Hierdoor kan geen enkel onderdeel van uw binnenhuisriolering meer goed functioneren en is eerste hulp met spoed noodzakelijk ! Bel een rioolreparatiebedrijf en niet een rioolontstoppingsbedrijf ! Een goede methode om te zien of de riolering werkelijk is afgescheurd is om zelf even een gat van circa 80 cm diep te graven bij de gevel ter hoogte van het toilet (of even kijken in de kruipruimte waar de riolering door de funderingsgevel naar buiten gaat).

Heeft u echter alleen problemen met de badkamer ? dan is die verstopt en kunt u actie gaan ondernemen. In een badkamer bevinden zich doorgaans wastafels, een douche en/of ligbad en vaak ook een tweede toilet. Test elk onderdeel afzonderlijk. Indien ze geen van allen doorlopen, ligt het aan de liggende leiding waarop de verschillende onderdelen aangesloten zijn.

Advertenties

Heeft u een rioleringsprobleem en wilt u deze zo spoedig mogelijk opgelost hebben of bent u benieuwd naar de kosten voor het oplossen van uw rioleringsprobleem?

Vraag dan snel, gratis en zonder enige verplichting meerdere prijzen aan bij regionale rioleringsbedrijven zodat u nooit teveel zult betalen.