www.riool-ontstoppen.nl Handige informatie over het ontstoppen van uw riool
 • Riool ontstoppen : je ontkomt er niet aan

 • Goed rioolontstoppingsbedrijf: waar moet je op letten ?

 • Verstopt riool aanpakken

 • Gootsteen ontstoppen met chemische middelen is niet verstandig

 • Doe het eenvoudig zelf : de badkamer ontstoppen

 • Ontluchting van het riool: hoe werkt dat ?

 • Riool beluchter : wat is het en wat doet het

 • Riool geur : hoe kom je er van af?

 • Rioolafschot: wat het is en waarom het zo belangrijk is

 • Waar komt rioolstank vandaan?

 • Wat is de functie van de terugslagklep in het riool?

 • WC & Riool: wat is belangrijk om in de gaten te houden?

Riool ontstoppen : je ontkomt er niet aan

Advertenties

Het is een welbekend probleem : op het meest ongunstige moment ziet u dat de gootsteen niet snel meer leegloopt nadat u de waterkraan hebt gebruikt. Of tijdens het douchen ziet u dat de douchebak vol met water blijft staan, terwijl u het zeefje nog vlak daarvoor hebt geleegd.

Nog erger is het wanneer u een huis vol visite hebt, één van de kinderen naar het toilet gaat en u komt halen met de mededeling dat het toilet overstroomt.

Oorzaak : u heeft een verstopt riool of u hebt – nog erger – een kapot riool.  Een gemiddelde huis-, tuin en keuken riolering, bestaande uit een binnendeel (in en onder het huis) en een buitendeel (in de tuin bijvoorbeeld) heeft een levensduur van 10 tot 40 jaar, afhankelijk van het gebruik (of misbruik), de kwaliteit van de installatie en externe factoren zoals het verzakken van de grond en verbouwingswerkzaamheden.De gemiddelde huisbewoner zal niet dagelijks stilstaan bij het bestaan van het binnenriool, het gebruik daarvan en vooral niet bij het onderhoud daarvan.

Advertenties

Toch is het zo dat een riolering, net als elk ander onderdeel van een woning, onderhevig is aan slijtage en dus regelmatig onderhouden moet worden.

Gemiddeld moet u denken dat een standaard woning 1 keer per 5 jaar te maken krijgt met een verstopping, vaak veroorzaakt door een ophoping van etensresten, wasmiddelen en vaste objecten die in de riolering worden gegooid.

Het ontstoppen daarvan kan op verschillende manieren. Bovenal maakt u echter de keuze of u het zelf doet of niet. Hoe dan ook, enige apparatuur is een absoluut vereist, omdat een verstopping meestal minimaal 1 tot 1,5 meter verder zit, kunt u er niet met de hand bij. U kunt dan denken aan de toepassing van de ouderwertse plopper, een ontstoppingsveer, een ontstopping hogedruk machine, chemicaliën of enige andere minder populaire machientjes.

Het is wel zo dat gemiddeld slechts 15 tot 20 % van de verstoppingen door consumenten zelf opgelost kan worden; bij geen succes dient de vakman ingeschakeld te worden. Aarzel overigens niet om meerdere rioolontstoppingsbedrijven te bellen voor prijsopgaves.

Advertenties

Heeft u een rioleringsprobleem en wilt u deze zo spoedig mogelijk opgelost hebben of bent u benieuwd naar de kosten voor het oplossen van uw rioleringsprobleem?

Vraag dan snel, gratis en zonder enige verplichting meerdere prijzen aan bij regionale rioleringsbedrijven zodat u nooit teveel zult betalen.